Van Ruijven & Co, Training, Coaching en Advies

Insights discovery

Your vision will become clear only when you look into your heart.
Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.
- Carl Jung

Bij het ontwikkelen van organisaties, leiderschap en teams maken we, indien behulpzaam, gebruik van verschillende hulpmiddelen en methodes. Graag sluiten we hierbij aan bij datgene wat in de organisatie reeds is geïntroduceerd en opgebouwd.

Eén van de modellen waar Van Ruijven & Co veel mee werkt, is Insights Discovery®. Dit model geeft met behulp van vier kleuren snel inzicht in de persoonlijke en interpersoonlijke dynamiek. Met behulp van een vragenlijst die in circa 20 minuten via het internet wordt ingevuld, wordt een persoonlijk profiel opgesteld. Dit profiel wordt vervolgens individueel of in teamverband teruggekoppeld. De ervaring leert dat de herkenning van het profiel door deelnemers tussen de 95% en 100% is.

Het Insights Discovery® model past goed bij onze visie op persoonlijke ontwikkeling waarin authenticiteit, zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen centraal staan. Het Insights profiel stimuleert bewustwording van kwaliteiten, valkuilen en van de manier waarop we bij anderen overkomen.

Insights Discovery® wordt wereldwijd gebruikt voor ondersteuning bij onder meer de volgende onderwerpen:

  • Persoonlijke en teameffectiviteit
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Cultuurverandering
  • Werving & Selectie
  • Coaching en counseling

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Insights Discovery® Profielen bijzonder goed scoren op validiteit en betrouwbaarheid.

Van Ruijven & Co is Associate Consultant van Insights World. Meer informatie over Insights Discovery® kunt u vinden door hier te klikken.

© 2008 Van Ruijven & Co